Jdi na obsah Jdi na menu

co je bůh

          

Bůh je ve většině náboženství všemocná bytost , která je nesmrtelná má absolutní moc je všemocná . Lidé kteří věří v nějakého boha se často sdružují do různých církví . Toto pojetí boha xistuje asi už od 3 tisíciletí před naším letopočtem , kdy staří Egypťané začali uctívat boha Atona . Který představoval všemocné slunce , toho to boha Egypťané uctívali asi 60 let , po smrti faraóna který toto náboženství vytvořil se v Egyptě vrátili zase zpátky ke starým bohům které tu byly před Atonem , a uctívání Atona bylo postaveno mimo zákon nic mňéně uctívání jednoho boha se už nepodařilo z myslí lidí uplně otstranit a stalo se základem pro vznik křestanství judaizmu  a dalších náboženství které vyznávají jednoho boha .

http://www.cirkev-svate-viry.cz/

Tedy to platí aspoň v Evropě , Africe a v Rusku . 

Pojetí boha v modernějších dějnách 

V Křesťanství Je to všemocná bytost kterou zvěstoval Ježíš Kristus Nazarecký .

Pojetí boha v Islámu

Islámské náboženství vyznává jako boha Aláha . Ti co vyznávají toho to boha se jmenují muslimové . 

Bůh v židovském náboženství

židovský bůh , se jmenuje JHVH .

 

Tady tito bohové mají něco společného s Tím Egiptským bohem Atonem ať už víc nebo míň . Potom existují i jiní bohové a náboženství , ale žádné snad s vímkou církve svaté víry neviznává jednoho všemocného boha .

Dále budeme mluvit o náboženství a bozích Amerického kontinentu v před Kolumbovské eře 

Mayové

Tento národ patří k civilizaci , která obývala rozlehlou ploch náhorní rovin a nížin Střední Ameriky . Jejich kurtura patří k těmnej známnějsím co se tíče náboženských obětí . 

Mayové mněli víc než 150 bohů . Nejdůležitější byl bůh slunce , který po západu slunce odcházel do podzemí a stával se jaguářím bohem . Občas svím bohům obětovali zajaté nepřátele .

Bůh Andělsexu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář